Tvååker

Tvååker ligger nästan mitt i Halland på Västkusten ca 14 km söder om Varberg och 19 km norr om Falkenberg. Det är den största orten näst centralorten Varberg.  Endast 5 km till havet med fantastisk sandstrand med 4 stjärnig camping, flera vandrarhem och bed & breakfast. Här finns bank, postombud, Ica supermarket, apotek och vårdcentral.  För den hungriga finns här flera matställen att välja på. Andra affärer är, Gustavssons Byggmaterial AB, Handins Cykel & Motor och Time för att nämna några. Här finns också grundskola, bibliotek och fritidsgård.

Munkagårdsgymnasiet är en av landets natur och jordbruksskolor som har flera olika inriktningar och har elever från hela landet. Utbildningarna är många och riktar sig till både gymnasie- och vuxenstuderande.

Bussförbindelserna är mycket bra både till Falkenberg och Varberg med flera hållplatser i samhället.

Det finns många sevärdheter inom behagligt avstånd och turistbyrån har broschyrer gällande Tvååker eller så kan man hämta en på Positiva Tvååkers kontor som finns i Medborgarhuset med öppettider onsdagar 10-12.

Är man intresserad av natur så är det en kort sträcka att ta sig till de vackra bokskogarna eller köpa sig ett fiskekort. Ginstleden som fått sitt namn efter Hallands landskapsblomma (Genista pilosa) sträcker sig från Hallandsåsen i söder till Göteborg i norr. Denna sträcka är en mycket vacker cykelled som passerar både fiskelägen och småbyar som man sällan ser numera. Det finns flera matställen utmed leden eller så tar man med sig egen fikakorg eller matsäck och slår sig ner på sanddynorna och beundrar solned- eller soluppgången. Hela kusten bjuder på trevliga badplatser.

Tvååker  har många idrottsföreningar med stort medlemskap, samt många andra föreningar för både pensionärer och unga. Under april till september anordnar Tvååkers IF’s supporterklubb loppis i en lada nära idrottsplatsen varje söndag mellan 14-16. Inlämning sker dock under hela året. En helg i juli samlas tusentals hundar på på Övrevi idrottsplats på hundutställning med deltagare från när och fjärran.  Arrangör är Svenska Kennelklubben/halland

Flera nya bostadsområden har under senare tid byggts och inflyttningen är stor. Det finns många anledningar att flytta till Tvååker eller bara komma hit som besökare.

Comments are closed.

viagra